Fotografia, imaginea de sine, și cum ne-a schimbat internetul

Atelierul de imagini  despre cum ne-a schimbat internetul percepția despre imagine

Internetul a venit cu un impact major asupra vieților noastre, a modelat și remodelat meserii, nevoi și gusturi. Cum anume s-a schimbat imaginea și rolul ei sub impactul mediului online? Pentru ce mai plătim astăzi un fotograf? Ce ne mai poate oferi un studio foto, când orice telefon are o cameră foto la purtător? Cât de mult contează imaginea nostră în mediul online? Sunt întrebări la care Ana Adam, fotograf profesionist va răspunde în cele ce urmează.

Fotografia-Întoarcere în timp

Înainte de apariția internetului, oamenii urmăreau în tabloide viața mondenă a celebrităților. Perfecțiunea danturii, a coafurii, farmecul unui zâmbet sau feminitatea erau surprinse de fotografii profesioniști, iar oamenii obișnuiți nu aveau vreun interes pentru asemenea servicii. Iată că internetul a schimbat regulile jocului. Și nu doar internetul, ci mai degrabă combinația dintre internet și saltul tehnologic. Dacă în urmă cu 30 de ani un aparat foto profesional costa o avere, astăzi orice telefon smart are o cameră decentă iar aparatele foto au un preț accesibil.

Fotografia și nevoia de imagine în zilele noastre

Nu e de mirare că aceste schimbări au venit cu o preocupare pentru imagine și fotografii frumoase, precum și pentru spectacolul și decorarea evenimentelor. Ne dorim ca evenimentul să arate bine și în fotografiil e pe care și alții le vor realiza și propaga în mediul online pe propriile conturi de socializare. Putem trăi fără aceste ,,excese” de imagine? Categoric da. Ne fac ele viața mai frumoasă? Categoric da.

Rolul studioului foto este realizarea fotografiilor care nu pot fi obținute acasă

Odată cu această evoluție s-a schimbat și rolul studioului foto. Astăzi, în vremurile în care fiecare om are un aparat foto la purtător, rolul studioului este de a realiza acele imagini pe care clientul nu le poate obține singur. Adică s-a accentuat rolul luminilor și a umbrelor din fotografia de portret, a decorului, a posing-ului și a stării subiectului. Astăzi plătim fotograful pentru a obține ceea ce noi nu putem obține singuri cu telefonul. Astfel, elementele care contează sunt: schemele de luminare, posing-ul, abilitatea fotografului de a obține o stare relevantă, decorul și procesarea.

Când mai vizităm un studio foto?


Desigur că anumite genuri de fotografie au căpătat o importanță mai mare. O persoană cu funcție de conducere, un antreprenor, un politician sau o persoană publică, își va pune la profil un portret de business realizat profesional, pentru a propaga în exterior o imagine construită atent. Am intrat astfel în zona brandului personal care în urmă cu câțiva ani nu era accesibilă. O importanță din ce în ce mai mare o capătă fotografia de boudoir, prin albumele intime pe care miresele le oferă viitorilor soți, în urma unei ședințe foto înainte de nuntă. Fotografia de nou născut a luat amploare în ultimii 5 ani și în țara noastră. 



Atelierul de imagini - studio foto

În Bistrița, Atelierul de imagini este studio foto specializat pe fotografia de nou născut. În cadrul fotografiilor tematice, avem ședințele foto de Crăciun, care au luat de asemenea o mare amploare în ultimii ani, datorită faptului că pot fi un minunat cadou pentru bunici. Aici găsești un articol detaliat care cuprinde toate tipurile de ședințe foto de studio, precum și elementele care contează la fiecare gen, ca să știi ce anume plătești și la ce să te uiți ca să nu fi păcălit.

Postări populare