Fotografia de studio pentru copii. O nouă modă?

Puțină lume cunoaște totalitatea specializărilor pe care le-a produs fotografia modernă. Pe lângă cele deja familiare publicului larg și care vin din epoca aparatelor pe film: fotografia de portret, de peisaj, sau fotojurnalism, mai aproape de zilele noastre vine  fashion, glamour, fotografie de produs.  Iată că în utlimul timp își face tot mai mult loc în piață un gen de fotografie nou și cu un public de nișă: Fotografia new born.




Dacă la prima vedere, fotografia de new born, pare o simplă fotografie făcută bebelușilor, vă spunem că este mult mai mult decât atât. Fotografia de new born, sau de nou născut cum o să o numesc mai pe românește, are o lume a ei, mai puțin cunoscută dar la fel de efervescentă și vie ca și suratele ei. Este o specializare ajunsă la maturitate, cu posing-uri specifice, cu scheme de iluminare specifice, o lume cu training-uri și workshop-uri, o lume cu procesare fotografică și cu decoruri de poveste.

La granița dintre artă și tehnică fotografică, fotografia de nou născuți este o lume cu echipamente foto scumpe, lumini de studio, decoruri armonizate cromatic, cadre de poveste și multă multă procesare.  Ce face acest tip de fotografie atât de greu de obținut? În primul rând posing-urile foarte specifice unor vârste atât de mici (de regulă până la 10 zile de la naștere) greu de obținut în lipsa experienței. Apoi să nu uităm că vorbim despre un subiect care nu interacționează de loc cu fotograful.

Pentru că nu toți clienții se simt confortabil să participe la o asemenea ședință în primele zece zile de la naștere, se practică acest gen de fotografie și mai târziu, până la o lună. După această vârstă posing-urile sunt tot mai greu de obținut, având în vedere că puiuții încep să-și descopere mânuțele și piciorușele și devin activi. să se zbată sau să exploreze spațiul, făcând tot ma greu de obținut mult râvnita fotografie.


Cu prețuri cuprinse între 200 și 1200 de lei pentru o ședință (după un studiu rapid pe google) sau chiar mai mult în funcție de dotarea studioului, recuzită și experiența fotografului , mult râvnitele fotografii sunt departe de a fi un produs ieftin. Totuși sunt cerute de piață din motive variate: De la dorința părinților de a-și vedea puiuțul în lumini de vedetă încă de mic, ori surprinderea unor amintiri de calitate pentru anii în care survine uitarea și până la bucuria de a le oferi cadou celor din familie sau chiar ca și decorațiuni interioare.

Când spunem decorațiuni interioare, ne referim tot la o nouă tehnologie care face posibil acest lucru: Tipărirea pe canvas. Adică printuri de mari dimensiuni făcute pe un material special, care folosesc drept decorațiuni interioare așa cum se poate vedea în imagine.
 O completare foarte bună despre motivele pentru care părinții sunt dispuși să plătească o ședință de fotografie profesională, fie ea de new born, fie pentru copii mai mari, este expusă mai pe larg în articolul - studioul de fotografie - Atelierul de imagini.






Postări populare