Fabrica de idei estivale - Atelier de fotografie cu Ana Adam la Biblioteca judeteană - prima zi


Prima zi în atelierul de fotografie organizat de Biblioteca Județeană, coordonator - Ana Adam, fotograf profesionist la Atelierul de imagini - studio foto.

Copii foarte entuziasmați au vrut să învețe astăzi totul despre fotografie așa că au fost multe, multe întrebări care își vor găsi răspunsurile pe durata celor 5 săptămâni care vor urma.

În prima zi copii au învățat unul din cele mai importante componente ale fotografiei - umbra care ne ajută să dăm volum și adâncime unei fotografii.

Am fotografiat scările :) Fiecare copil a făcut cel puțin o fotografie a scărilor după care am evaluat cadrele în funcție de unghiul ales - unele fotografii au ieșit foarte plate, altele cu ajutorul umbrei au reușit să creeze redarea unui volum .
Rezultatul:



Copii au parcurs Biblioteca cu aparatele foto și telefoanele iar în zonele cele mai întunecare au întâmpinat diverse probleme - cadre mișcate, fără focus pe care urmează să le evaluăm împreună în următoarele zile învățând despre timpul de expunere.


 Umbre și volum, aceasta a fost tema de astăzi și concluzia cu care am rămas - o fotografie pe lângă culoare, compoziție, subiect - reprezintă și redarea unei imagini tridimensionale într-un plan bidimensional - iar cu ajutorul umbrei reușim să creeăm iluzia unei adâncimi.

Am atins și câteva puncte legate de sensibilitatea la lumină - acest ISO despre care majoritatea copiilor au vrut să știe la ce folosește, însă, mai multe detalii în zilele care urmează.



”Vreau ca lucrurile să fie prezentate cât mai simplu, să învățăm fotografia în joacă, să înțelegem partea tehnică și stufoasă în modul cel mai simplu și cu cele mai simple cuvinte - să fie pe înțelesul tuturor.” Ana Adam, fotograf profesionist la Atelierul de imagini - studio foto.

Postări populare