Moș Nicolae pentru copiii cu dizabilităti

La Bistrita in data de 2 Decembrie, la ora 18:30, a avut loc cea de a patra ediție a Galei caritabile „Moș Nicolae pentru copiii cu dizabilităti”, eveniment ce s-a desfasurat la Restaurantul „Coroana de Aur” din Bistrita, Piata Petru Rares, nr. 4 . Scopul galei este strângerea de fonduri pentru a susține programele Fundației Inocenti destinate copiilor cu dizabilități.





Momentul cel mai important al evenimentului il reprezenta vizionarea, in avanpremiera pentru Romania, a filmului documentar HAND HELD, un film de 80 de minute, realizat de către cunoscutul producător de la Hollywood, dl. Donn Hahn, nominalizat de doua ori la premiile Oscar.

Filmul prezintă incredibila poveste de viața  a lui Mike Carroll, președintele Fundației Inocenți, cu accent pe ultimii 20 de ani, de când si-a început activitatea caritabila in Romania si este realizat la cele mai înalte standarde de calitate utilizate la Hollywood.
(de menționat ca montajul s-a făcut la studiourile Skywalker ale nu mai puțin celebrului George Lukas).
Filmările au durat 2 ani si s-au efectuat atât in SUA, cat si in Romania, in special in zonele in care Fundația Inocenți isi desfasoara activitatea, respectiv Județul Bistrița Năsăud (Bistrița, Nimigea, Rebrișoara, Țagu) si București, iar rezultatul este o poveste emoționanta despre un „om cu o camera” si câteva mii de copii orfani, dar si despre modul miraculos si de neuitat in care si-au schimbat viețile unii altora.

Mike Carroll a fost unul din primii fotografi străini care a ajuns in Romania după căderea regimului comunist din 1989. Când a ajuns, a găsit una din cele mai terifiante scene ale secolului XX. Fotografiile sale incredibile si poveștile din spatele lor despre epidemia de SIDA in rândul copiilor din Romania au fost publicate in Boston Globe si New York Times si au deschis ochii lumii occidentale asupra situației grele a copiilor din Romania. Ce a urmat, a fost o odisee de 20 de ani a lui Mike si a colegilor lui si lupta lor pentru a ajuta copii in nevoie, intr-o tara greu încercata.
Pentru mai multe informatii si pentru a viziona treiler-ul, puteți consulta site-ul oficial al filmului  http://www.handheldthemovie.com/.

Si-au confirmat participarea la eveniment Donn Hahn, producătorul filmului, Michael Carroll subiectul filmului si președinte al Fundației Inocenti, precum si celebrul violonist roman, Alexandru Tomescu, care va susține un miniconcert in cadrul evenimentului.









   Marin Mic,  Michael Carroll, Donn Hahn,  Alexandru Tomescu











Postări populare