Expozitie de paintografie la Bistrita

Expozitie de paintografie la Bistrita.



Clubul Foto Fobia sustinut de Clipart Advertising , in colaborare cu Centrul Judetean pentru Cultura a Judetului Bistrita-Nasaud  organizeaza expozitia de paintografie Ema Mihalachi .Vernisajul va avea loc la Bistrita vineri 19 noiembrie 2010 ora 18 la Art Galeria Centrului Judetean pentru Cultura,  in zona pietonal, str.Liviu Rebreanu nr.30.Expozitia este deschisa in perioada 19-30 noiembrie .


Paintografia este o combinatie de fotografie digitala si pictura digitala.Este mai mult decit a edita o fotografie si presupune utilizarea unor tehnici complexe de prelucrare a imaginii, decisive raminind simtul artistic si creativitatea autorului.

Ema Mihalachi:
“Am inceput sa fotografiez, cautand emotii.Inca de la inceput, nu mi-au fost indeajuns, doar cadrele in sine.Imi plac imaginile care spun povesti, care imi provoaca imaginatia, care te fac sa pui intrebari.Mai tarziu, am aflat ca ceea ce parea a fi o joaca initial, este un adevarat concept artistic.
Se numeste paintografie.
Cu o vechime de mai bine de 30 de ani, acest termen defineste puntea de legatura intre fotografie si pictura.Se porneste de la un cadru fotografic si prin prelucrari digitale, se obtine o imagine similara unei picturi.Multi ar gandi ca nu e nimic artistic in a aplica niste filtre si perii digitale.Dar credeti-ma, nu-i usor. Pe langa cunostinte elementare fotografice, de software de profil, ai nevoie de pasiune si mai ales de curaj.De ce curaj? Pentru ca aflandu-se la granita celor doua lumi, tehnologie si arta, paintografia va fi mereu un concept controversat.
Va invit sa aveti curiozitatea si deschiderea catre acest concept.Paintografia este o stare si am increderea ca stiti sa o apreciati.”

Postări populare